Musikk og språk

Det er fortsatt aldeles fortreffelig å være norsk i Danmark . Vi har hatt en siesta på vårt fortreffelige rom, hvor jeg både har funnet badehåndklærne (kamuflert bak en del av speilet som det ikke var opplagt at var et skap…) og fått servert oppvaskmiddel fra renholderen…Så jeg må ta i meg en del av innvendingene mot hotellet.

I ettermiddag har vi hatt en siesta som seg hør og bør på ferie, og deretter syklet vi inn til Tivoli for å høre konserten på Plænen. Det var stas. Vi sikret oss et bord på Bodega og bestilte en flaske vin av kelneren som mente at som nordmenn var det klart at vi skulle ha øl og Gammel Dansk… Som regel blir man jo tatt for svenske her. Da jeg kjøpte billetter til kanalroturen før i dag, fikk jeg høre: Det blir åttio kroner. Muligens mer forståelig for den jevne nordmann enn “Det blir firs kroner” , men ingen tvil om at vi ble ansett for svenske inntil det motsatte var bevist. Jeg har alltid undret meg over at danskene ikke hører forskjell på svensk og norsk – det er jo null problem for nordmenn å høre forskjell på svensk og dansk, ikke sant? Men det skyldes neppe at vi er glupere enn våre nordiske naboer. Informativ artikkel her.

Konserten på Plænen var som sagt utmerket. Vi fikk høre perler fra operettelitteraturen, og noen tradisjonelle danske fulltreffere:

 

og ikke minst

2 tanker om “Musikk og språk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *