Pinse-konfirmasjon-vinterhobby. Skryt er stas…

Stor konfirmasjonshelg i Ringsaker, og formedelst pinseferie, var det ikke mulig å stille fullt kor. (Det gjør vi neste helg…). Men seks av damene i kantoriet stilte opp og sang i to gudstjenester i dag. Det er en takknemlig oppgave, det er jo flere hundre folk i kirka 🙂 – pyntet og fine i bunadene sine. Været viste seg fra sin beste side, og vi holdt på å strufne tur i korkappene våre (ull… men de er jo gode å ha om vinteren, da – og det er da vi synger mest).
Vi sang salmer og liturgiledd, naturligvis, og hadde noen egne innslag: Amazing Grace i et fenomenalt gospelarrangement. (spontan applaus i andre gudstjeneste :D)
Selv mannfolket som er innbitt motstander av gospel liker dette. Kom, la oss juble for Herren, Harald Gullichsens versjon. Den hadde vi øvd litt lite på, så den kunne vel gått bedre, men vi berga da… I denna ljuva sommartid, for anledningen arrangert av mannfolket – dette er en salme alle hagegale burde kunne, den er kjempefin ;), og John Rutter’s The Lord Bless you and Keep you.
Vi fikk masse skryt – og det er jo alltid hyggelig å ta med seg. Særlig Rutter slo godt an, og en dame kom bort og sa at hun fikk helt sjokk da hun så hvor få vi var. Betyr det at vi synger høyt? 😉
Uansett var det godt å få korkappen av og komme hjem i hagen. Har ikke gjort stort i dag, men det er jo fri i morgen også. Har tenkt å prøve å ta noen bilder av mine tidligblomstrende klematis – får se om jeg går en runde når kveldslyset kommer, foreløpig er det både for varmt og for sterkt lys til å yte disse rettferdighet.

I denna ljuva sommartid
gå ut min själ, och gled dig vid Vårherres alla gåvor
Se härlig smyckad jorden står,
se hur för dig och mig hon får, så underbara håvor.

När jag hör trastens klara sång,
när lärkan jublar dagen lång, högt ovan berg och backar.
då kan jag icke tiga still,
min Gud så länge jag er till, för livet jag dig tackar.

Ack,¨är det redan här så skönt,
på denna jord så härligt grönt, hur skall det då ej bliva
i Himmelen, där Gud beredt,
vad ingen här i verden sett, och ord ej kan beskriva.

Vi bruker Anders Öhrwalls arrangement. Tror ikke dette er det mest vanlige, men det er vakkert! (dvs dette er for SATB, for anledningen omskrevet til SSA av mannfolket)

0 tanker om “Pinse-konfirmasjon-vinterhobby. Skryt er stas…

  1. Ullkapper er vel det som har fristet minst i dag 🙂 Skjønner godt det var deilig å få de av!

    Det er mange flotte salmer, trodde jeg kunne en del av dem, men ser det er en jeg burde sjekke opp 🙂

    Ønsker deg en fortsatt fin pinse.

    Hilsen Margrethe

  2. “I denna ljuva sommartid” er en av de fine sangene som følger filmen Ânglagård, den var yndlingssalmen til Agnes, den unge frøken Zander som forlot stedet med et barn på vei og fader okänd.

    Helt enig at flere bør kjenne til denne vakre svenske salme, jeg tenkte på den mens jeg arbeidet i dag. Hils mannfolket – skulle likt å hørt dere i konf.gudstjeneste, her er det alltid orgelet som råder i slike stunder. Ikke at jeg ikke liker orgel, men litt korsang er aldri å forakte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *