Avløpsproblemer og andre ergrelser

Det er vel kanskje ikke annet å vente. Her i huset bor det fire damer med langt hår. Siste døgnet har avløpet i dusjen vært potte tett. I går fant jeg en halv boks med plumbo i skapet, helte nedi og håpet det beste. Nix. I dag dro mannfolket ut for å kjøpe Mr Muscle avløpsåpner, som pleier å være best. Det fantes ikke, kom hjem med to flasker Jif i stedet. Det hjalp heller ikke. Naboen er rørlegger, så vi tusla over og bad pent om å få låne en stakefjær. Nå bruker de visst noe annet i stedet – som jeg fikk låne – men uten at det hjalp det bøss. FIkk opp noen hårvaser, men like forbanna tett var det.
Da ga jeg opp, og gikk ut for å massakrere hekken litt mer – var jo i passe humør til det.
import3005 022
Haugen ble om mulig enda større enn sist – alligatoren er gull verd. Deretter var jeg besvimelsen nær – hadde rent glemt både å spise og drikke før jeg gjøv løs, og to timers hard fysisk jobb i solsteken var ikke noe sjakktrekk, jeg ble direkte dårlig. Litt kaldt drikke og en strekk på sofaen hjalp jo nokså fort heldivis. Naboene bad oss på kaffe, og jeg kunne jo ikke dy meg for å surve litt mer over avløpet. Snille naboen gikk og fant noe skikkelig sterkt i rørleggerbilen sin. Dessverre var det bare litt igjen, så selv om jeg helte det i avløpet med store forhåpninger, så hjalp ikke det heller, dessverre. I alle fall ikke så det var merkbart.
Så svett og varm som jeg var blitt på dette stadiet, fristet det ikke særlig å være uten dusj til tirsdag…
I skapet fant jeg en gammel boks med fastrustet lokk, og en prislapp pålydende kr 6,65. Garantert å åpne ethvert avløp. Ingen innholdsfortegnelse. Må være noe som står igjen etter min far, fra den tiden datablad og produktspesifikasjoner var fremmedord 😉 Vil tippe sånn ca tidlig syttitall…
Selv ikke mannfolket fikk opp lokket, men desperate kjerringer vet råd. Tok på gummihansker (hva det enn var i den boksen, ville jeg ikke ha det på hendene…), snudde boksen opp ned og åpnet bunnen med boksåpner…Inni var det et forhenværende hvitt pulver, nå mer hvite klumper. Men jeg fikk nå pirka det ut og ned i avløpet, hvor det begynte å syde og frese. Jeg løp ut og stengte døra, og satte meg ved dataen en halvtimes tid.
Da jeg åpna døra igjen, var det en hvit skumdott over sluket.
Jeg fant hånddusjen, stilte den på glovarm, og helte forsøksvis nedi litt vann… Det glugget og boblet, men vannet steg…. Inntil – PLUTSELIG – sa det SKVOOOSJ, og alt vannet forsvant, og avløpet så så uskyldshvitt og gnistrende rent ut som det neppe har gjort siden det ble anlagt på syttitallet. Halleluja! Nå skal jeg dusje….

PS
Jeg glemte å skrive at mobilen min ramla ut av lomma og ned i drittvannet på badegulvet. Den er død… grrr

11 tanker om “Avløpsproblemer og andre ergrelser

 1. He he, det gamle er best… Godt det løste seg, bokstvelig talt.
  For tette avløp er ingenting å ha.
  Synes du gjorde en dugelig innsats, og den boksåpninga var jo kreativ. Hadde aldri kommet på det.

 2. Velkommen til klubben av de som dreper mobilene sine.
  Og grattis med åpent avløp. Man lærer å sjekke det litt hyppigere etter slike runder….done it – been there… 😉

 3. Dessverre ikke den første mobilen jeg har drept… Men den viser tegn til å livne til, så jeg krysser fingrene. Nå har jeg dusja, så jeg føler meg straks MYE bedre.

 4. Ha ha, mosrsom lesning 😉 Det er ikke til å komme forbi i disse miljøtider. Er det noe som virker, er de gjerne noe gammelt som inneholder ting som ikke lenger er lovlige i bruk 😉 Legg resten på et lirt sted til evt. senere bruk ved behov. Du fåt neppe tak i noe som virker like godt.

 5. Her er vi også 4 jenter med langt hår, og foreløbig bare en dusj, derfor blir sluken rensket omtrent hver 14 dag. Når man venner seg til det, er det ikke verre enn å mose brunsnegler….
  😉
  Ellers er Mudin Avløpsåpner mye sunnere for rørene, enn Plumbo. (Mudin er flytende) Plumbo kan nemlig blokkere rørene, om pulveret stivner….

 6. He he, har en mistanke om at det var kaustik soda som gjorde susen. Det var det som ble brukt før Plumboens tid. Aner ikke om det er i salg lenger heller.

  Ha en fin pinsehelg 🙂

 7. Mudin var det rørleggeren hadde- og det hadde nok virket dersom det hadde vært nok av det. Det var for lite igjen på den flasken jeg fikk.
  Greit nok å ta ut de hårvasene som samler seg på et sted hvor man får tak i dem – denne blokkeringen satt så langt nede at jeg ikke fikk ordentlig tak i den med fjæren en gang, og blokkerte avløpet til to av husets tre bad…

 8. Hei hei mobildrepepartner! Min gikk i vaskemaskinen. ja ja.
  Avløp ja.. her i huset har vi en sånn dilldalldusj med lys og steam og greier. Men hvis du heller plumbo i de rørene.. det går ikke. Hele røret smeltet på få sekunder!! Ha ha. Og med to stk langhårede her i huset så må hele greia skrus av og løftes vekk for å renses. Noe forbasket dritt..

  Du er i alle fall heldig som har gode rør da. 🙂

 9. Mobiltelefonen er heldigvis gjenopplivet. Får håpe rørene ikke smeltet :O Vannet renner i alle fall ut nå….

 10. Tilbaketråkk: Naboer – takket være | hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *