Lukedag…

Har fått spadd opp og lukt grundig i barnehagen – det trengtes. Noe av det som vokser der er strengt tatt ikke barn lenger heller – så de må få en annen plass ettterhvert. Mannfolket renoverte pallekarmene og plantet salat. (!) Vi fikk også lukt og gjødslet aspargesbedet, det er sørgelig forsømt. Det gjenstår å se om det blir noe særlig asparges.

Nå tar jeg en siesta, det er for varmt til å gjøre noe særlig mer. Får se om det blir en ny økt utpå kvelden. Det er nydelig i hagen nå, det dufter og blomstrer. Særlig er de tidligblomstrende klematisene i sitt ess nå. Her kommer noen av dem:

DSCF1490

Vanlig, blå alpeklematis.

DSCF1494

Durandii

DSCF1493

Rosa alpeklematis på rosebuen. Denne er mer rosa enn den ser ut på bildet. Masse blomster i år.

DSCF1496

Rosy O´Grady.

En annen lekkerbisken som jeg ikke fikk noe godt bilde av, er Tage Lundell. Kjempelekker blåfarge! Den hvite albina plena har knupper, men ikke utsprungne blomster ennå. Flere er på tur, skal prøve å dokumentere litt, ja…

Andre lekre saker er tidlige pioner:

DSCF1491

Denne skjønnheten har mista merkelappen, men det er en enkel, rosarød pion som vanligvis er først ute av mine pioner. Og den får barn. Vil noen ha, og har noe lekkert å bytte med, så kan jeg sikkert spa opp noen.

Nestemann ut er denne gule:

DSCF1492

Ikke sikker på om jeg fortsatt har merkelappen på den heller. Men usannsynlig lekker er den jo.

Og nå står de i kø med bristeferdige knupper – både roser og pioner. Dette er en herlig – og hektisk- tid å være hagegal på.

0 tanker om “Lukedag…

  1. De er flotte og kravløse – de blir jo kjempedigre helt av seg selv. Disse anbefales på det varmeste.

  2. Gjør de nok. Rosy O´Grady klatrer i en halvdød syrin – de andre klatrer på kunstige strukturer hos meg, men jeg har jo andre som klatrer i trær – det går like fint.

  3. Heisan og hopsan 🙂
    Fekk eit tips om å legge ut eit spørsmål på Hagegal, men korleis gjer eg det då? Var innom sida (har ikkje visst at den eksisterte :-o) og såg at her kunne eg tenke meg å høyre til! Litt tidleg på morgonen enda, kaffien har ikkje trengt gjennom kroppen, så eg gjer det enkelt og spør 🙂 Tippar på at du er ein av dei som veit å gje meg innpass. Og kanskje kan du svare på spørsmålet om busken på bloggen min?

    Ha ein fin dag!

  4. Disse er i alle fall frodige. Jorda er litt varierende. Veldig god noen steder, dårlig stell andre plasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *