Og så var det sannelig slutt…

Vi var treige til å komme oss ut av sengene i dag, selv jeg gikk glipp av frokosten…
Men vi fikk en pannekake med egg og diverse tilbehør i naborestauranten, kalte det brunsj og la trøstig i veg for å finne en notebutikk hvor Kjersti hadde planlagt å kjøpe en julegave til sin far. Nå skal jeg ikke røpe om hun fant noe, men hun var noe betenkt over pengebruken til noter til seg selv der vi satt på LOKAL etter endt ransaking av notebutikken.
Jeg fant noen noter med tanke på Cantarelle også 🙂 (og var i grunnen veldig fornøyd). Og som noen kommenterte på Facebook- det er da mye bedre å bruke penger på noter enn på unoter. Noter er en investering 🙂

image

Ellers ble det litt småshopping av de siste julegavene, før en strekk på hotellet, gulasjmiddag på en restaurant i nærheten

image

og til slutt Rusalka – på Narodni Divadlo. Dette er en fantastisk opera – jeg har sett den for et par år siden. Bortimot samme oppsetning tror jeg, men den tålte absolutt et gjensyn. Kjersti var kanskje litt forutinntatt av Disney, men vi var nok enige om at både musikken og de sanglige prestasjonene her var førsteklasses. Dvoraks musikk er vidunderlig, og denne operaen burde framføres langt mer også utenfor Tsjekkia. Det er vel bare Rusalkas sang til månen som er særlig kjent sånn internasjonalt. Den lider kanskje samme skjebne som Carl Nielsens Mascarade – skrevet på et språk få forstår. Men vi hadde da ingen problemer med tekstemaskinen på operaen i kveld – tekstet på engelsk og tsjekkisk, det kan være vanskelig nok også for innfødte å oppfatte all teksten i opera. Så nå til dags, når de fleste operascener har mulighet for å tekste på flere språk, burde dette ikke være noe problem. Det er kanskje et større problem for de fleste operasangere å synge på tsjekkisk eller dansk? Det fins jo oversettere også. Selv om det meste gjør seg best i originalversjon, er musikken tross alt det viktigste her.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *