Kirsten Flagstad-festivalkonsert

besøkt av meg sammen med yngste englebarn i går. kjerstiDagens omtale i HA ligger dessverre ikke allment tilgjengelig. Men det var fullt hus i Hamar domkirke, og publikum fikk valuta for pengene. Veldig godt opplagt program (muligens er jeg inhabil, det var mannfolket som hadde lagt programmet). Den første avdelingen bygget godt opp til kveldens hovedverk som var Förklädd Gud – som jeg selv har vært med å synge på Stange VGS sin jubileumskonsert i 2011.

Vi fikk høre mye fint – tror høydepunktene i første avdeling for meg var Karin Boyes Aftonbön og Serenata in Vano av Carl Nielsen  – og solofløytestykket som Tom Ottar spilte, og som jeg har glemt navnet på. Det var vel blåserne som fikk vise seg mest fram under denne konserten – og de gjorde det meget bra, både i første og andre avdeling.

Resitatøren skal jeg forbigå i stillhet – selv om tekstene var gode.

http://www.karinboye.se/om/artiklar/gravskrifter-parnass.shtml

Död amazon ble lest, før hennes vakre aftonbön ble sunget. Karin Boye tok livet av seg i 1941, antagelig fordi hun syntes verden så forferdelig ut på det tidspunkt.

Egil Hovland har satt en vakker melodi til aftenbønnen. Opprinnelig for sang og klaver, men det er komponisten selv som har laget både korversjonen og strykerversjonen. Tanja og Bernt Ola sang vakkert, men jeg holder likevel en knapp på at korversjonen er aller vakrest.

 

 

Og Förklädd Gud er bare et fantastisk verk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *