Tolvte feriedag – Bratislava

Å komme til Hotel Marrol er noe av det beste som fins. Du blir tatt i mot i resepsjonen som en etterlengtet gjest, servert kaffe, vin eller hva du ønsker, mens du får informasjon om hotellet og byen. En stram kar bærer bagasjen opp til ditt meget velutstyrte rom. God seng, lekkert bad, fri minibar – til og med badekåpe og tøfler. Dette er helt klart mitt yndlingshotell 🙂

Morgenkjerring…
image

Vet ikke helt hva som foregikk i Bratislava i dag, men det var speidere, nonner og prester hvor man snudde seg, og stands og boder på alle plasser. Tror det var noe slags katolsk familiedag?

Kirkesøkningen i St Martin var i alle fall formidabel – kun ståplass til oss og ganske mange andre.

 

image

 

image

 

Bratislava har eget museum for barnekunst 🙂

image

 

Hotellet har en nydelig takterrasse. Kaldt vann ligger på is, bare å hente.

image

Bratislava by night. Dette er UFO-restauranten på SND-broen. Vi snakket om å gå og spise her, mange skryter av hvor fantastisk det er å sitte her og se kvelden falle på over Bratislava. Maten anføres som god, men svinedyr. Det ble til at vi gikk et annet sted, det blåste en del i kveld, og det merkes visst der oppe. Dumt å bli sjøsyk over et eksklusivt måltid? Noe skal man ha til gode.

image

image

Gamle-operaen i Bratislava både over og under. Gedigent hus, men tekstemaskinen deres snakker bare slovakisk, så gå ikke hit med mindre du kjenner operaen godt eller har med eget partitur. Den nye (og også fantastisk flotte) operaen deres har ingen slike problemer.

 

image

Bilde tatt fra plassen foran operaen i andre retningen – St.Martin-katedralens spir i bakgrunnen, og bak der skimtes byborgen såvidt.

image

Bratislava er en fantastisk by. Håper det ikke var mitt siste besøk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *