Tur til Motala/Vadstena – første dag, transportetappe

Første VIRKELIGE langtur med elbil, har gleda meg en god stund. Turen ble planlagt med appen NextCharge som ikke fungerer helt tilfredsstillende denne gangen, syntes jeg. Fra Karlstad til Motala er det litt for langt til å være sikker på å klare det uten lading, men laderen som var angitt så ut til å være ute av drift, og intet annet var mulig å finne – ikke engang en forklaring på hva som skjer. Så det ble til at vi tok omveien om Ørebro.
Men nå foregriper jeg begivenhetenes gang.

 

Første stopp var Silkeveven på Skarnes – hvor vi fikk se gammel kinesisk vevteknikk og de utroligste silkestoffer. Motsto såvidt fristelsen til å kjøpe noe.

 

Første planlagte ladestopp var Kongsvinger, men der var det kø. Kun en eneste hurtiglader i nærheten, og foran oss var det to e-golf og en Nissan Leaf. Så pausen ble lenger enn beregnet. Men snart kunne vi sette kursen over grensa, og inn til shoppingsenteret i Charlottenberg, hvor vi tenkte å proviantere litt, kjørte vi bak noen med veldig fin bil, og parkerte rett ved siden av :D. Været er strålende, som dere ser.

Laderen i Arvika stod der helt alene, så ladingen gikk kjapt. Samme i Karlstad, hvor vi også hadde tenkt å spise middag, men det meste var stengt. Det ble stusslig bensinstasjonsmat på oss. Æsj. Så kom den problematiske etappen – til Motala var det litt for langt til å våge seg, så vi kjørte til Ørebro og kom fram til laderen med 11% batteri. Ingen fare med andre ord, men jeg blir litt engstelig når det begynner å telle ned på de røde strekene. Så det ble seint innen vi kom fram til Motala, men hotellet var en svært positiv overraskelse. De ringte oss tidligere på kvelden for å opplyse om at resepsjonen er ubetjent fra kl 23, vi måtte få en kode for å komme oss inn. I den tomme resepsjonen lå nøkler og opplysninger framme. Stort fint rom, nydelig seng. Nå får vi se om frokosten er spiselig og hva vi videre gjør. Kjøre hele dagen er i alle fall ikke planlagt :-). Selv om det går fint med elbil, takket være regelmessige hvilepauser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *