Interrail i koronaens tid – Warzsawa

Vi bor som grever på NYX Hotel rett ved jernbanestasjonen, og valgte å bli to netter. Det tror jeg var lurt. I dag hadde vi store ambisjoner om tre museumsbesøk, men slik ble det ikke. Etter hotellets utmerkede frokost (særlig stjerne i boka til omelettkokken), satte vi oss på en trikk for å dra til det jødiske museet. Billettautomat på alle holdeplasser, engangsbillett ca 6 kr. Hva er feil med norsk kollektivtransport? Men POLIN var dessverre stengt på tirsdager 🙁 Vi skal prøve å rekke en snartur dit i morgen før vi skal videre med toget. Hvis ikke, er det antagelig en god grunn til å komme tilbake hit. Noe slukøret blinket vi ut ny kurs til Marie Curie-museet. Det åpnet ikke før en time senere,men var til gjengjeld gratis på tirsdager, så vi slo ihjel den timen med en kopp kaffe i en koselig kjellerrestaurant. Museet var svært interessant, Marie Curie var jo min barndoms heltinne, museet ligger i det huset hvor hun ble født.

På veien tilbake fikk vi en spasertur gjennom gamlebyen, som jeg hører ikke er gammel, men gjenoppbygd. De har også bygd opp igjen en del gammel bymur.

Vi var også innom en del kirker, her i landet er de fleste åpne og i flittig bruk.

Dessverre har jeg pådratt meg en litt ugrei feriemage, så vi tok ikke sjansen på å gå ut og spise middag i dag, det ble room service. Det er jo heller ikke å forakte 🙂

I morgen blir nok en ganske lang reisedag, men denne gangen på toget. Ser fram til et nytt besøk i mitt kjære Praha.

2 tanker om “Interrail i koronaens tid – Warzsawa

  1. Hei, oppdaget bloggen din på Togferie-gruppa, takk for god lesning! Velskrevne epistler som gjør en litt glupere.

    Skal selv til Polen om et par uker og toge rundt der, og er nysgjerrig på de lokale koronatiltakene. Har lest at enkelte museer i Tyskland krever at man må bestille tid i forveien pga. begrensninger på antall besøkende, og lurer på om dere opplevde noe lignende på de museene dere besøkte?

    Ønsker dere god tur videre!

  2. Vi ankom Tyskland i dag, så det kan jeg ikke svare på. Eneste stedet vi har hatt problemer er på Becherowka-museet i Karolvy Vary, og det tror jeg skyldes koronabegrensninger. Ingen problemer i Polen, men sørg for ha koronapass på mobilen. Last inn appen til helsenorge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *