Kantareller!!!

Har du sett på maken! Det har knapt nok jeg. Og jeg har plukket sopp i over førti år. Jeg husker fra min spede barndom i Østfold, på søndagstur med familien, at vi fant noen slike forekomster av og til. Men aldri etter at vi flytta til Ringsaker.

Mannfolket, som er født og oppvokst her, har aldri vært noen sopp-plukker. Han spiser soppen hvis jeg plukker og lager den i stand, men har ikke vist noen interesse for å skaffe den til huse – før nå. De siste par ukene, har vi gått noen rusleturer sammen med soppkurven på armen om ettermiddagene, og kommet tilbake med litt småtteri, som jeg har blogga før. Jeg har lagt ut om sopp og hvor de vokser og sånn, og mannfolket har pekt på fluesoppene…
Men i dag foreslo han et annet turterreng.
Begynnerflaks? Har han vært trøffelsvin i et tidligere liv? God kjennskap til kulturlandskapet?
Ikke vet jeg, men du slette min tid. Kurven veide nesten fire kilo da vi kom hjem, og vi kunne ha fylt en til.
Men vi sier ikke hvor 😉

6 tanker om “Kantareller!!!

  1. Du milde – det var jammen mengder med kantarell! 😀
    Jeg har aldri funnet en eneste kantarell, enda jeg har gått og trasket mye i skogen.
    Så jeg må nok bli med på sopptur med soppfolk om det i det hele tatt skal bli noe annet enn Meny-sopp på meg.

  2. Det fins jo andre sopper enn kantarell? Men det er nok en god ide å bli med noen som kan noe om sopp. Selv om jeg tviler på at noen vil vise deg kantarellstedene sine 😀 Det kalles ikke skogens gull for ingenting.

  3. Jeg var ute på jobb nå ute i skogen – og hva sto i vegkanten – noen kantareller! 😀

  4. Tilbaketråkk: Nyttårstanker « hildeG og hagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *