Tapte trær

Når jeg leser om hvor mye som har daua for folk i nordligere landsdeler burde jeg IKKE beklage meg, men jeg er lei meg fordi ferskentreet mitt ser ut til å ha bukket under i vinter, Kalopanax septemlobus har også daua – og cercis canadensis. Sistnevnte lurer jeg på om jeg har noen overlevende frøplanter av i barnehagen. Der eer det lite som har strøket med heldigvis. Problemet er at de fleste trespirene der ser ut til å ha mistet merkelappene sine.

Valnøttreet, som jeg var så fortvilt for i fjor ser imidlertid ut til å ha klart både mishandlingen, flyttingen og den forferdelige vinteren. Tempeltreet likedan – det står i barnehagen ennå.

I går begynte jeg på den triste jobben med å skjære ned rosehekken. Det er definitivt ikke håp for en del av de rosene. Tuscany Superb later til å komme seg  bra, selv om den så tvilsom ut i starten. Den later også til å være en av dem som sender opp edle skudd rundt omkring, så det ligger an til å bli et kratt av denne.  2  av 3 Aïcha har strøket med, og jeg lurer på  om jeg skal gjøre kort prosess med den tredje også. Det står igjen kun 2 greiner, de er gamle, tykke og forvridde – og den har massevis med villskudd. Alle 3 Chianti har krepert. Spørs om jeg får kjøpe noen nye Aïcha og så grave opp noen skudd av Tuscany og sette nedenfor. Hekken har vært fin med sin kombinasjon av de lysegule og de mørkelilla rosene… Men Chianti har aldri vært noe særlig her, masse svartflekk har den fått også, så den er nok for sart for denne utsatte plassen på ganske skrinn jord.

5 tanker om “Tapte trær

  1. At andre har mista mye betyr ikke at du skal syns det er greit å miste litt mindre. Skjønner godt at du blir lei deg for å miste de trærne, og rosene. Misunner deg ikke den jobben med rosehekken. Det må være en skikkelig demoraliserende nedtur 🙁

    Trøsteklemmer er oversendt pr. tankekraft 🙂

  2. det er kjedelig når naturen stjeler skattene våre. Min mor fortalte nettopp at i hennes hage har vinteren ødelagt lupiner og mynte, planter hun har strevd for å begrense. Så i hennes tilfeller, har vinteren gjort henne en tjeneste.
    Uff, for en jobb du har med rosehekken, sånt ønsker man å unngå.
    God helg til deg og dine.

  3. Chianti har aldri slått til her heller. Har en igjen og den får en sjanse i år også, men hvis den ikke viser seg bedre enn de foregående årene tror jeg heller jeg vil satse på noe annet. Det mangler ikke akkurat alternativer… 😉

  4. I dag så jeg faktisk at den ene kommer med noen skudd tross alt. Spørs om jeg har hjerte til å spa den opp, da… Men det meste av hekken har gått fløyten, ingen tvil om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *