Danmarkstur

Årets foreløpig eneste planlagte ferieuke tilbringes stort sett i Danmark, nærmere bestemt i Dronningens by. Været bedret seg heldigvis markant til mandag, med den vinden som var i helga, hadde det nok blitt en tvilsom fornøyelse å krysse Skagerrak.

Først med toget til Oslo S – og her er  turtelduene på toget…

 DSC00284 DSC00285

Tiil tross for Kjerstis uttalte betenkeligheter kom både vi og syklene trygt til kaia og ombord på båten. Det var perfekt vær for å være på bøljan blå…

DSC00286

Og buffeten falt i smak…

Danmarkjuni2010 010

Det er faktisk slett ikke verst mat på DFDS. Og passasjerene er gjennomgående siviliserte, i forhold til hva man hører om ( og opplever, ser jeg må reparere bildelenkene på denne…) på andre “Danskebåter”. Sengene på lugaren får jeg vondt i ryggen av (og det er likedan på Commodore class – ikke verd pengene…), men det går da greit. Som syklister kom vi først av båten Dancing, og sykkelturen inn til sentrum gikk greit, selv om vi treige turister fikk et par irriterte bemerkninger fra danske råsyklere… Det er en annen sykkelkultur her i landet, gitt. Både bestemor med grå permanent og menn i dress sykla forbi oss så det suste. Men de visste jo hvor de skulle, vi måtte klø oss litt i huggu og se på kartet et par ganger. Men vi fant hotellet – Best Western Mercur – som vi så langt er meget fornøyd med. Et steinkast fra Tivoli, rimelig pris, og omtale på nettet sier at morgenmaden er god. Badet er rent, senga ok, gratis internett. Eneste innvendingen måtte være at det ikke er kjøleskap på rommet. Jeg kjøpte en flaske champagne på båten. Men man kan få isbiter, og til alt hell kjøpte jeg en flaske champagne som hadde medfødt blikkboks – som kan fylles med vann og is – voilá – champagnekjøler… hehe.

Mens vi ventet på at rommet skulle bli klart, gikk vi en tur i Tivoli.  Som også er en nydelig have. Rosene er bare så vidt på vei, Ingrid Bergman lå foran de andre:

 

Carstensens gamle have er også et yndet sted for pensjonister….

 

 

Danmarkjuni2010 003

som denne rullatoren låst fast til Færgekroens menyskilt vitner om Laughing

Vi inntok derimot vår danske frokost på Påfuglen, etter at ungdommene hadde fått vrengt magene i diverse kørende forlystelser. Dagens platte var sild med kapers, stegt rødspætte og flæskesteg med rødkål. Namnam. Kjersti syntes nok ikke at Eskild skulle studere snapsekartet, men det må da være lov å orientere seg litt. Veldig greie og skikkelige ungdommer å ha med på tur  Big Grin

DSC00287

2 tanker om “Danmarkstur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *