Innholdsrik solskinnsdag

Vi våknet til mye bedre vær enn i går, heldigvis. På flyet nedover møtte vi kjensfolk, og hadde avtalt å møte dem til lunsj i dag. Men før den tid, bestemte vi oss for å ta en båttur på elven. Vi valgte den søteste båten, som la til rett nedenfor hotellet. I denne bildeserien ser du både båten og to bilder av hotellet (gult). Det er en historisk bygning, nydelig restaurert etter flommen i 2003 (?) og bedre kan man ikke ha det på hotell etter mine begreper. Riktignok synes vi sengen er litt hard denne gangen, kan ikke huske at vi hadde problemer med det sist. Enten er vi blitt eldre, eller så var det bedre seng på rom 2 enn på rom 23.

DSCF2620DSCF2621DSCF2622DSCF2623DSCF2624DSCF2625DSCF2629DSCF2630

Perfekt dag for båttur, vi nøt solen på dekk. Det var litt vanskelig å høre guidingen, men vi fikk da med oss det meste, og visste jo også om hva en del var fra før. Dette tok en times tid og kostet 250 lokale kroner pr. person. Verd pengene. Man kan også få lengre elvecruise med innlagt lunsj, middag eller jazzkonsert.

Deretter rakk vi en kopp kaffe, før vi krysset broen for å møte de andre. Vi la i vei mot en restaurant vi fikk et godt inntrykk av ved forrige besøk. Terasa U Zlate Studne. Er du i Praha og er været pent: gå hit! Fantastisk mat, fantastisk utsikt, fantastisk service. Prisnivået er relativt høyt for Praha, men de har en lunsjmeny til absolutt overkommelige priser. De har en “degustation”-meny med masse retter og viner til noe stivere pris, men vi fant ut at det ble for mye så tidlig på dagen. Vi hadde tross alt tenkt å spasere til borgen etterpå. Det viste seg å være lettere enn vi trodde. I restauranten tar man heisen opp til femte etasje for å komme til restauranten/terrassen. Derfra går det en dør rett ut til stien opp til borgen, og da er man jo allerede nesten oppe. Genialt! Så dette er jo det perfekte sted å kombinere med besøk på borgen. Og utsikten, da gut…

DSCF2633

Herfra ser man hele Praha.

Denne gangen kjøpte vi billetter til en del av borgens severdigheter, og fikk tatt både St Vitus-katedralen og St Georg-basilikaen i nærmere øyesyn. Begge gjorde inntrykk – de er svært forskjellige. Også hagen, da… Det var ennå for tidlig for rhododendronblomstringen, den er nok et syn om et par uker. Men noen løkblomster var i farta, og magnoliaen…. sukk. Og masse gulveis som åpenbart var rene ugraset…

DSCF2634DSCF2635DSCF2636DSCF2637DSCF2638DSCF2639DSCF2640DSCF2641DSCF2642

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *