Dag 4 i Praha. Musikalsk overdose?

I dag fant vi ut at vi skulle prøve å få billetter til Nabucco. Selv om det blir opera i morgen også. Vi fant ut på nett at det var billetter igjen, men fikk ikke bestilt så tett innpå.Så det ble en rask marsj på morgenkvisten til billettkontoret. Det var et stykke å gå, og nokså kjølig var det, så da vi hadde sikret oss billettene, gikk vi inn på Hotel Europa og bestilte deres spesialkaffe…

Gammelt og ærverdig hotell, fasaden er i art noveau-stil det er nok også kafeen. Innvendig er det visst litt av hvert. Stilig… Det er i det hele tatt mange gamle, stilige kafeer her.
Varme og gode la vi i vei for å finne Dvorak-museet:

Bare for å oppdage at det stengte for lunsj om 25 minutter. 25 minutter er jo for lite for et museum, så hva annet kunne vi gjøre enn å ta lunsj vi og? Den tapre soldat Svejk lå like om hjørnet. Et pussig etablissement med en restaurant og to små pubdeler- en røykfri og en innrøkt. Vi satte oss i den røykfrie, for såvidt vi kunne se serverte alle 3 samme mat, men til 3 x prisen i restaurantavdelingen. Gulasj…

image
For 2 porsjoner gulasj og 4 øl (de var høye og slanke, og vi måtte jo slå ihjel en hel time), betalte vi 300 tsjekkiske kroner, dvs ca 100 norske. Det var det verd.
Deretter var museet åpent. Det er et nydelig hus, ikke helt sikker på om det hadde noe med Dvorak å gjøre i seg selv. Det inneholdt en rekke bilder og dokumentasjon, samt hans skrivebord, flygel og æresdoktorkappe (Cambridge) og en konsertsal. Dvorak var en svært produktiv komponist. Han skrev blant annet humoresken jeg blogga i går og operaen vi skal se – Rusalka.
image
image

Deretter gikk vi hjem, men måtte ha nok en kafestopp på veien. Tid for en strekk før kveldens og dagens høydepunkt – Nabucco – på Statni Opera. Et fantastisk hus som jeg snek meg til å ta noen bilder av Fremragende akustikk og en strålende framføring. Vi la oss med musikk i hodet…
Eksteriørbildet under er riktignok av Narodni Divadlo – nasjonalteatret – hvor vi skal se Rusalka. Vi gleder oss til det!

image

image

image

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *