Dag to i Praha. Ikke BARE mat

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ikke bare mat, men også øl, shopping og kaffe. Dagens nedtur i morges var at jeg oppdaget at operabillettene jeg hadde bestilt på nett var til en forestilling i forrige uke. Er’e mulig? Følte meg passe dum, må ta på brillene neste gang jeg gjør noe sånt. Men har fått bestilt nye billetter da, det var heldigvis noen igjen, så torsdag blir det Rusalka som planlagt. Vi hadde tenkt at det var greit å ta shoppingen første dagen, så her er noen bilder fra dagens byrundtur. Som dere ser blomstrer pellizen fortsatt her. Palladium shoppingsenter har tatt på seg julestasen allerede, og verdens visstnok eneste eksempel på kubistisk arkitektur finnes i Praha. Det øverste bildet viser minnesmerket for fløyelsrevolusjonen som fant sted 17. november 1989. Den markeres åpenbart tydelig fortsatt. Mange folk stoppet opp her, ikke minst de eldre.

Lunsjen ble inntatt på Lokal. Dette er en – lokal – ølhall som jeg oppdaget etter tilfeldig å ha snublet over en tsjekkisk blogg som dumme meg ikke bokmerket og ikke finner igjen nå. Der ble denne rost opp i skyene som genuint tsjekkisk, og med et svært kortreist øl. Det reiser 3 m fra tankene i dette høyst lokale bryggeriet til gjestenes bord. Hva som videre skjer var godt illustrert på veggen – jeg fikk to tjukke karer til å lene seg vekk så jeg skulle få tatt dette bildet…
Dertil serveres typisk tsjekkisk mat. Vi gikk for goulash – som var enkelt anrettet men svært god. Og svært rimelig. Denne plassen kan anbefales. Absolutt ikke noe man snubler over som turist, maken til upretensiøst ytre skal man lete lenge etter.

Og vi shoppa til vi så mannen med ljåen, men nå er de fleste julegavene i boks, takk og pris. Mannfolket fikk seg ny skjorte, og jeg fikk en diger flaske av min yndlingsparfyme (au de toilette, riktignok) til ca 200 kr på tilbud. Det kaller jeg røverkjøp.
Bildet av plassen med de to trerekkene er tatt fra Karlsbroen. Her bor vi i det gule huset lengst bak til venstre. Dette er tidlig på formiddagen, og som du ser er vi ikke overvettes plaget av trafikkstøy, selv om det knapt kan bli mer sentralt enn dette. Vi hører elva suse hvis vi åpner vinduet, og aner biltrafikken på andre siden, for der går en gjennomfartsåre – men vi er jo tross alt midt i en storby.

Etter all traving og shopping var vi utslitt og tok en siesta på rommet. Tusla ut for å få oss litt middag, og gikk nok en gang for det lokale. Jeg har skrytt mye av TripAdvisor, som vi særlig har brukt for å finne gode restauranter her i byen. Men det er kanskje ikke lurt å kun gå etter “toppstedene” – de som flest turister skriver om er selvsagt restauranter som ligger i turistløypa i gamlebyen, og derfor havner de på topp. Nå søkte jeg heller etter restauranter som ligger i området hvor vi bor (over elva… men likevel svært sentralt) og fant Cafe Lounge. Et temmelig upretensiøst sted, men med kun topp anmeldelser (de få som var). Og det var sannelig verd turen. Det var fullt også, bare så vidt vi fikk komme inn uten reservasjon. Men vi fikk nydelig kyllingbryst på tagliatelle med soppsaus og spinat. Også dette i en historisk bygning, like ved The Hunger Wall. Og det var ingen andre turister enn oss der…

Dette fjærkreet så da noe mindre knivdrept ut enn gårsdagens? Og Arne, her hadde de GOD kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *