Kortur til England, dag 2. St. Peter’s Church og tur til Salisbury

På lørdagen skulle vi synge i St. Peter’s Church her i Bournemouth hvor vi bor. En helt annen kirke enn gårsdagens kjempekatedral, men svært vakker. Og akustikken var ikke ulik det vi er vant med fra domkirken hjemme. Vi ble godt tatt i mot av stedets meget veltalende prest, og servert kaffe av the church ladies.

wpid-20150523_113908.jpg wpid-20150523_102822.jpg wpid-20150523_113919.jpg wpid-20150523_113919.jpg

og noen hadde det mer morosamt enn andre….

wpid-20150523_102835.jpg

 

Etter endt recital var det et par timer fri før turen gikk til Salisbury. Mannfolket og jeg hadde egentlig tenkt å sette oss på første tog til Salisbury, da det stod i programmet at man først skulle besøke Stonehenge. Der har vi vært før, og ville heller ha mer tid i Salisbury, og ikke minst være helt sikre på å rekke Evensong i katedralen klokka halv seks. Vi ble imidlertid fortalt at vi skulle likevel ikke besøke Stonehenge, bare kjøre forbi, så det ville gå like fort med buss. Lite ante vi at vi skulle sitte en time i trafkkork, så jeg begynte å bli alvorlig nervøs. Men vi rakk Evensong med et skrik. Takk og lov. Dette er en gudstjeneste det er verd å få med seg når man er i England, særlig hvis man er i nærheten av en av de store katedralene. Usannsynlig vakkert. Det var et gjestende kor som sang. Tenk om vi kunne ha vært gjestende kor i en av katedralene her en gang…. Men ikke bare koret, hele seremonien var en opplevelse å leve lenge på. Britene kan dette med pomp and circumstance – uten å overdrive. Og for en diksjon.

wpid-20150523_182244.jpg  wpid-20150523_181055.jpg wpid-20150523_183319.jpg

Vi hadde deretter en liten time til å rusle rundt i Salisbury, og burde hatt mye lenger. En sjarmerende by stappfull av historie. Vi lesket strupen på en pub med fredelig og vakker uteservering, før vi busset hjem i langt raskere tempo. Vi ble satt av utenfor Kayla’s brasserie hvor vi fikk nok et svært britisk måltid. Rekecocktal, lamb shank og ostekake. Alt veldig godt. Særlig lammet gjorde inntrykk på folk. Dette er den aller nederste biten av låret, servert med bein og det hele. Åpenbart langsomt tilberedt, det var usannsynlig mørt, og servert på en seng av hjemmelagd potetmos og med en svært velsmakende saus med sopp i. Ved siden av en salat, som for all del var frisk og god, men kunne hatt litt dressing? Eller til et så britisk måltid mener jeg at noen kokte eller glaserte grønnsaker hadde vært mer i stilen. Men ingen klager! Nam!

wpid-20150523_213116.jpg

Sangere er ikke tause av seg, og akustikken i lokalet gjorde at noen av oss fortrakk til hotellbaren kort etter at maten var spist.

1 tanke om “Kortur til England, dag 2. St. Peter’s Church og tur til Salisbury

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *