Tur til København

Mannfolkets bursdagsønske. Hjemme hos oss starter hver dag med Morgenandagten fra Københavns domkirke – hørt på radio. Danmark er nok yndlingsreisemålet. Så da legger fruen planer for tur. Danskebåten er alltid en avslappende start på turen (til tross for noe luguber omtale i det siste, men sånt får dem vel til å skjerpe seg, tenkte jeg.) Denne gangen var det ingen tilgjengelige Commodore-lugarer den dagen vi skulle dra (merkelig, for båten virket ikke veldig full, og vi møtte knapt nok et menneske i korridoren), så vi gikk opp et hakk til Commodore de  Luxe, og var spent på hva forskjellen var. Vi ble vist inn i samme korridor som sist – og tenkte lugaren var lik, men den var langt større, med en komfortabel sittegruppe, og for ikke å snakke om panoramavinduet med retning mot baugen. Fantastisk utsikt – selv om det var mørkt og overskyet på det meste av overfarten denne gangen. I tillegg har man adgang til Commodore-lounge på dekk 11, hvor det er internett, aviser, tv, snacks og drikke tilgjengelig til enhver tid.

musserende vin i kjøleskapet var det og… Det som gjør Commodore verd prisen er at frokosten er inkludert og vidunderlig – og langt mindre kø enn i buffeten. Om de Luxe var verd prisen er jeg mer usikker på, men fint var det.

Og siden vi nå først var i luksushjørnet, spiste vi på Marco Polo og ble servert av en hyggelig og pratsom dansk tjener fra Sønderjylland. Han anbefalte å skifte ut forretten på spisekartet med hummer og champagne… det smakte ikke vondt.

hovedretten var også både vakker og velsmakende, men den ble det ikke noe bilde av. Desserten var fantasifull og blomstrende

Vel framme etter en litt urolig natt (gamle kjerringer sover nå engang best i egen seng – men senga var god og havet rolig, ingen grunn til å sove dårlig egentlig), tok vi det med ro over frokosten til køen var avviklet, og ruslet av båten. Vi hadde bestilt Adina Apartment Hotel, og kan hjertelig anbefale dette. Det ligger 450 m fra fergekaien, så det er perfekt om man kommer med båt. Det vil si at det er 2-3 km fra sentrum, men bussen stopper rett utenfor døren, og man kan leie sykler på hotellet. Vi er nå installert i en velutstyrt leilighet i 6 etasje, kjøkken/oppholdsrom med spisebord og sittegruppe, velutstyrt kjøkken, nydelig bad med vaskemaskin og tørketrommel og separat soverom. Vi bad om et rom mot bakgården og fikk det – det går en trafikkert vei like forbi, men her oppe er det tyst som graven. Rimelig var det og, i forhold til hotell – så herved anbefalt på det hjerteligste.

Men vi fikk ikke sjekket inn før klokken to, så vi deponerte bagasjen og ruslet inn til byen. Der spiste vi frokost på Peder Oxe – altså dansk frokost 🙂 – lekre smørrebrød med tilhørende øl og øquavit.

 

 

 

 

Nå har jeg tatt en siesta i sengen (som er god), og vi planlegger å spise på en mye anbefalt italiensk restaurant i nabolaget og ellers ha en rolig kveld med bøker og evt tv (her er det tv både på soverommet og stua…), de neste kveldene skal vi på konserter og opera. Kan ikke stresse rundt hver kveld heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *